American Mary (2012) – Ginger som voksen!

American Mary er film nummer to fra Jen og Sylvia Soska, bedre kjent som «Soska Sisters» aka Twisted Twins.  Når det er sagt så er American Mary helt klart filmen som gjorde dem synlige på markedet. Deres debutfilm går under navnet Dead Hooker in a Trunk, denne har vi ikke sett, men kommer til å se og komme tilbake til senere.

Mary er en ung kirurgistudent og svært god i faget. Hun har et avslappet forhold til studiene, til hennes lærers fortvilelse. Hun lever livet som en fattig student og er desperat etter mer penger. Det er derfor hun bestemmer seg for å svare på en jobbannonse angående jobb som stripper. Denne kvelden snur hverdagen til den unge studentet opp ned, etterfulgt av et grusomt møte med sin faglærer på fest. Det er med disse hendelsene Mary får et nytt syn på livet og dets verdier. Hun trår inn i en verden hvor hun bruker sine kunskaper utover både normer og regler.

American Mary reiser spørsmål ved ekstreme sider av et utseendefokusert USA, deriblant body modification. Vår hovedperson er et offer for en manns likegyldige syn på kvinnen, og hun responderer med å manipulere kvinners kropp med sin kirurgiske kompetanse.

American_Mary_red_t600

I rollen som Mary Mason finner vi ingen andre enn den sexy Katharine Isabelle. Frekk og heit leker hun seg igjennom en tung rolle og det hele blir som et gjensyn med en moden Ginger (fra sin tidligere rolle i Ginger Snaps). Mary er en ensom ung jente som kun omgås sine kunder og andre medlemer av den mørke subkulturen. For utenom  Katharine Isabelle er castingen i denne filmen noe merkelig. Vi møter blant annet Sylvia og Jen Soska, som før sitt gjenomslag gjorde en del amatørskuespill, blant annet i sin egen debutfilm Dead Hooker in a Trunk. Tristan Risk er også et navn som er verdt å nevne. Tristan Risk spiller en noe snodig venninne av Mary, men skuespilleren bak er minst like snodig. Googler du henne og de to søstrene trer du inn i en gotisk og snuskete verden. Når det er sagt gjør denne merkelige karakteren en god jobb og setter prikken over i’en som et et ekstremt utfall av body modification.

American Mary minner på mange måter om den aktuelle Excision, da først og fremst visuelt. De er begge filmer som har tunge og grafiske bilder å formidle, derfor er det en fryd å se hvordan det utføres. American Mary gir deg aldri mer lys enn nødvendig og du fomler mer eller mindre  i mørket i 103 minutter, lyst opp av stilige kontraster. Dette ser knallbra ut! Filmfotograf  Brian Pearson lar seg også inspirere av de store gutta, da han med jevne mellomrom gir blodet i filmen en hylende rødfarge. Dette er en herlig effekt tidligere sett spesiellt innenfor den italienske undersjangeren giallo.

AmericanMary8_zps258b2314

Som debutfilm så har vi lite å pirke på, dette er en grusom herlighet og møtet med Soska-søstrene var for vår del et godt et. Vi ser frem til mer fra det sære tvillingparet. Når vi da likevel holder tilbake to karakterer er det rett og slett fordi vi føler filmen holder litt tilbake. Den er en av de få som tar seg selv for lite seriøst. Den har nemlig alt redskapet, men tør ikke bruke det, så man blir sittende med en følelse av at den kunne dratt det hele enda litt lenger, uten at den hadde krysset grensen over i det banale. Når det er sagt anbefaler vi virkelig denne filmen!

Karakter