Tre Asiatiske Perler!

Asia er kjent for sine meget skumle og forstyrrende skrekkfilmer. Filmer som omhandler gjenferd er helt klart det mest populære. Mest kjent er nok Ringu og Ju-On som begge har blitt gjenfortalt i Hollywood til henholdsvis The Ring og The Grudge med stort hell. Japan er den fremste eksponenten med filmer som de to nevnte, One Missed Call og Dark Water. I denne «listen» har vi tatt med en film fra Korea, en fra Thailand og en fra nettopp Japan.

 

A Tale of Two Sisters (2003) – Janghwa, Hongreyon (orginaltittel)

A Tale of Two Sisters er basert på det koreanske eventyret Janghwa Hongreyon-jon. Jeg kjenner ikke til dette eventyret, men historien som utfolder seg i filmen er veldig uhyggelig og uhyre godt fortalt. Samtidig er det et gripende drama som uten tvil vil sette en støkk i noen og enhver. Dette er Asiatisk horror på sitt beste!

Etter å ha tilbrakt tid på en mentalinstitusjon, returnerer søstrene Su-Mi og Su-Yeon hjem til sin far og deres ikke altfor snille stemor. Ikke bare må de takle deres ubalanserte stemor, men et spøkelse påvirker også tilstanden deres. 

tumblr_mebrgmUPAr1riwr5vo1_500

Jee-woon Kim har både regissert og skrevet manus og han har gjort begge deler med bravur. A Tale of Two Sisters er fantastisk fint filmet og kombinert med stilfull musikk blir det en fryd å se på. Alt fra regi til musikk er altså i topp klasse. Skuespillerne som portretterer de to søstrene ser ut til å ha en god kjemi og det gjenspeiler seg godt i historien. Det er mye å få med seg og sette sammen, så historien kan bli litt tung for noen. Vi anbelfaler å se den mer enn én gang, noe du sansynligvis vil ha lyst til å gjøre likevel. Kort fortalt, du vil ikke gå glipp av dette mesterverket!

Shutter er den mest kjente skrekkfilmen fra Thailand og en av de bedre i Asia. Dette er også en film som har fått sin Hollywood-remake, men det er som kjent ikke alltid en god ting. Shutter kommer stadig høyt opp på diverse skrekkfilm-lister og det er vel fortjent!

En ung fotograf og hans kjæreste oppdager mystiske skygger i deres fotografier etter å ha vært vitne til en tragisk ulykke. De bestemmer seg for å undersøke fenomenet nærmere og de finner raskt ut at du ikke kan rømme fra fortiden.

shutter2

Det største skrytepunktet til Shutter er en veldig god historie. Med regissører som kan sine saker blir det hele lagt frem på en veldig god måte.Som seer blir du dratt inn i filmen på sjeldent vis og du er aldri bekymret for å miste tråden. Skuespillerne i filmen gjør også en bra jobb, de lever seg godt inn i rollene og holder deg interresert hele veien. På toppen av det hele har Shutter noen utrolig skremmende scener som vil ta nattesøvnen fra de alle fleste.

 

Noroi: The Curse (2005)– Noroi: (orginaltittel)

Dette er helt klart en av de skumlere filmene vi har sett. Kôji Shiraishi er en annerkjent skrekkfilm-regissør i Japan og han har virkelig truffet gull med Noroi. Det er synd at denne filmen ikke har fått mer oppmerksomhet i resten av verden, for dette er virkelig en film alle horror-fans(og andre) burde få med seg.

En dokumentarfilmskaper utforsker paranormale hendelser forbundet med legenden om en eldgammel demon kalt Kagutaba.

noroi

Noroi fokuserer ikke på blod og gørr og har heller ikke flust med «skremmeskudd», men satser heller på å skremme oss med en uhyggelig atmosfære gjennom hele filmen. Og da mener jeg HELE filmen!

Som en såkalt found footage film klarer Noroi seg bedre enn de fleste andre i samme sjanger. Spesielt kameraføringen, der andre slike filmer tar litt av og det hele blir utroverdig, virker kameraføringen i Noroi veldig realistisk. En skumlere og mer intens film enn Noroi skal du lete veldig lenge etter!