Oh the final girls!

Hun er sexy, hun er smart, hun er uskyldig, hun er råtøff, hun er… The Final Girl! 

De ble født i slasheren, men har med tiden dukket opp i andre sjangere, som sci-fi og thrillere, men vi tar en kikk på the final girl slik vi liker henne; blodig, sexy og jaget av en psykotisk morder.

Vi definerer henne slik; En naturlig vakker ung jente, holder seg unna alle typer stoffer, med unntak av alkohol i ny og ned. Hun har andre verdier i livet enn øl, dop og sex og intlektuelt ligger hun mye høyere enn sin vennegjeng, men setter likevel pris på sine venninner. Hun har kropp som en gud, med vet det ikke selv. 

Her er en topp ti liste med final girls fra vår tidsepoke!

Dana5
The Cabin in the Woods er en tribute til den tradisjonelle slasheren. Det er derfor på sin plass at en «final girl» er å finne. Hun fyller mange kriterier, intelligent, uskyldig og jomfru. Likevel ender hun på femte plass, grunnet at hun er noe forutsigbar og har få hemmeligheter.

 

The Cabin in the Woods

Ellen4
Incident on and Off a Mountain Road er første episode i første sesong av serien Masters of Horror. En rekke skrekk-kortfilmer regissert av forholdsvis store navn i sin sjanger. Vi møter Ellen i denne episoden, en skjør og sexy ung dame. Med et turbulent forhold bak seg har hun det som trengs for å takle et ubehaglig møte med et monster. Denne dama er råtøff og sexy, men litt for lite uskyldig. Hun er rett og slett hakket for badass, men en verdig fjerdeplass.

Incident on and Off a Mountain

Mandy3
Mandy Lane har alt, hun er råsexy, uskyldig, snill og tøff.  Alle gutta vil ha henne, men hun har hodet med seg og lar seg ikke sjarmeres av hvem som helst, men sårer ingen – med vilje. Når hun møter utfordringer har hun bein i nesa og evnen til å beholde roen. Det er synd hun er tvers igjennom falsk.

All the Boys Love Mandy Lane

Allison2
Allison ender opp som ‘the final girl’ mer eller mindre med et uhell, sammen med alt annet i Tucker and Dale vs Evil. Hun er kanskje ikke så uskyldig og heller ikke så smart, men er god tvers igjennom. Hun har hjertet på riktig plass og vil ingen noe vondt. Hun er definitivt hot, men bruker det ikke til egen fordel. Med et varmt hjerte og evnen til å se det gode i alle ender hun på andre plass.

Tucker and Dale vs Evil

Sidney1
Scream er vel vår (90/2000-tallets) største stolthet. En tribute til sine forfedre. Det er derfor så herlig å se at Sidney Prescott helt klart kan måle seg med jenter som Nancy Thompson og Laurie StrodeSidneys utvikling er det som gjør henne til den perfekte final girl. Hun begynner som en uskyldig jomfru og usikker jente, men med tid blir hun beinhard og finner også ut at hennes «første gang» var med mannen som jakter på henne, for en twist! Hun har en minneverdig personlighet og et ansikt man husker. Sidney vil heller dø selv enn å se andre rundt henne død, hun er en god person. På toppen av dette er hun sosial, men skiller seg godt ut fra vennegjengen med en rolig tilstedeværelse og beina godt planta på bakken. Når skjebnen leder henne i en grusom kamp om liv og død gir hun alt for å beskytte andre og overleve selv.

 

Scream