Bloody Cuts; Don’t Move (2013) – Kort, blodig og råtøff!

En kjapp en med Bloody Cuts!
En noe skrudd britisk gjeng som hittil har smelt sammen åtte (av 13) skrekk-kortfilmer, det hele er en del av prosjektet Bloody Cuts. Filmene tar for seg flere sider ved skrekken, alt fra 80-talls slasher til animasjon. Dette gjør de med rå stil og de klarer å fange følelsen av en hel skrekkfilm i løpet av få minutter. Filmene publiserer de på egen webside via YouTube, så det er gratis snacks. Filmen hadde også en innsamling hvor fans kunne støtte prosjektet med en ønskelig sum. Virkelig en hjertesak for skrekkfremtiden.

bloody-cuts-posterDon’t Move og Skottland!
Don’t Move er den nyeste filmen i serien. Med flere sponsorer og et større marked er det tydelig at denne filmen er et nytt steg for Bloody Cuts gjengen. Den er regissert av debutanten Anthony Melton, som fant sin inspirasjon i blant annet klassikeren Hellraiser.

Vi var så heldige å se Bloody Cuts’ syv kortfilmer pluss førpremieren til Don’t Move i Skottland på Bootleg Film Festival. Dette var en perfekt introduksjon til Bloody Cuts. Under Edinburghs gater sammen med en god gjeng skrekkfans var jubelen høy til hoder som rullet, one-liners og andre gjenkjennelige skrekkelementer, men ellers hadde vi alle respekt for lerrettet. Det var virkelig noe annet enn fnising og mobillys som vi på bondelandet er vant med. Bloody Cuts-gjengen var til stede for å dele sin kjærlighet for skrekken med oss og energinivået lå høyt hos både dem og oss. Må snike inn en anbefaling av plassen vi hadde denne fete opplevelsen. The Banshee Labyrinth sender daglig skrekk, sci-fi og annen nørdesnacks i sin herlige lille dungeon. Vi skal helt klart tilbake!

Bloody-Cuts-QA-Bootleg

Tilbake til filmen vår; Don’t Move.
Vi befinner oss fra første minutt i en merkelig og scary situasjon. En kveld som tilsynelatende skulle bli en god kveld med vin og seks gode venner har utviklet seg til et mareritt. En uskyldig (?) lek med Ouija-brett har fått fatale utfall og noe grusomt er sluppet løs. Nå må de seks rett og slett ikke bevege en muskel om de ønsker å beholde kjøttet på kroppen. Både kropsdeler og vennskap står nå på spill!

, gjør meg en tjeneste å se filmen her før vi fortsetter!

Underholdningsverdi!
Med et enkelt plot og kreative virkemidler kommer Don’t Move ut som nervepirrende og overbevisende. For både spesialeffekter, skuespill og ikke minst stemningen er det straight to the point, råtøfft! Alt dette fikk de i boks for under 30 000 norske kroner og med en herlig kreativitet. Don’t Move er ikke en dyp kortfilm som må analyseres side opp og side ned. Det er en hyllest til god skrekk og underholdningsverdien i et godt «scare». Det eneste filmen ønsker å oppnå utover det, er at vi skal vie en liten tanke om hva man er villig til å gjøre for å overleve.

Untitled-1

Intens!
Som sagt er plottet enkelt; beveg deg og du er død. En handling som fort kunne blitt kjedelig, men grunnet skuespill, soundtrack og en shit-skummel demon er ikke dette tilfelle, fra første sekund er Dont’ Move en intens  filmopplevelse. De seks vennene, eller de fire som fortsatt lever når vi kommer inn i handlingen, er alle nokså ukjente fjes, men formidler en redsel som er til å ta og føle på. Demonen er designet av Cliff Wallace. Denne mannen har hatt en fot med i både Hellraiser, 28 Days Later og den kinoaktuelle World War Z. Demonen i Don’t Move rettferdiggjør virkelig hans navn. Det hele toppes med Ian Whyte (Prometheus, Harry Potter og Game of Thrones) bak masken som med sin  skremmende høyde tar seg godt ut som demon!

dontmove1
Anbefaler denne og resten av Bloody Cuts’ snakcs! Følg med for vi anmelder flere fra denne gjengen!
Se mer her!

Karakrer: 9/10!