Fem skrekkfilmer for sommerkveldene!

Sommeren er her, men det hindrer oss ikke i å nyte en eller ti skrekkfilmer om dagen. Etter lange dager i solen er det lite som er bedre enn litt blod og gørr når solen går ned. Her er fem filmer som gir deg litt sommerstemning, men mest frysninger!

Shark Night 3D (2011)

Det som skulle bli en langhelg fylt med sene kvelder på stranden, sol og livets goder, blir for en gjeng ungdommer et mareritt. Til tross for ferskvann må den festglade gjengen snart kjempe for livet når sultende haier finner veien til deres perfekte sommerhus. 

Det blir ikke sommer uten en god dose cheesy 3D!

Til tross for sine usle 3.9 på IMDb leverer denne der det gjelder. Den har pupper, blod, haier og øl, hva mer trenger man? Shark Night 3D har også en herlig liten twist som burde trekke på smilebåndet selv hos den verste filmsossen, for dette er jo ren og skjær moro!

Kos deg med denne og nyt hver eneste åpenlyse Jaws referanse, dette er ikke hån, men et realt forsøk som kommer ut av det som en herlig «bad movie»!

Karakter: 6/10

Turistas (2006)

En reiseglad vennegjeng får deres liv snudd på hode når de under en backpackingtur i Brazil utsettes for en bussulykke. De kommer med livet ut av det, men blir tvunget til å stole på en lokal som ønsker å hjelpe dem tilbake til byen. Før de vet ordet av det befinner de seg dypt inne i jungelen og kampen for å bokstavelig talt beholde sine innvoller er i gang. 

Turistas er alt annet enn en hyggelig sommer flick. Dette er virkelig drømmeferien som går forferdelig galt og resultatet blir denne mørke, vonde og blodige filmen. Gjør deg klar for en skrekkfilm litt utenom det vanlige og utstyr deg med et ekstra sett stålnerver, da denne virkelig sliter i alt av innvoller.

Fyll glasset med sommerølen, sprit den opp og gjør deg klar for en smertefull tur!

Karakter: 7/10

Wrong Turn (2003)

Fire personer finner seg selv midt i en brutal katt og mus jakt, da de etter en ulykke bringes sammen og strander i West Virginias skoger. I helene har de en gjeng sultene fjellfolk med nærmest null menneskelige verdier.  De må nå overkomme de endeløse skogene samt en gjeng slue kannibaler.

Wrong Turn har med tiden blitt en rekke filmer, men det er den første som virkelig har satt sitt spor i horrorhistorien. Med sin brutale natur som møter den velkjente vennegjengen blir Wrong Turn en jævlig film, men som likevel har sin sommersjarme. Wrong Turn anbefaler jeg ikke for sarte sjeler, eller jo for det er jo da det er moro. Når all kveldsnacksen står urørt på bordet og alle bortsett fra den syke jævelen som foreslo filmen sitter i sjokk og angrer på at de dro fra den mye triveligere strandfesten, ja da er det sommerskrekk!

Karakter: 7/10


Open Water 2: Adrift (2006)

En bursdagsfeiring, en luksusyacht og det åpne hav er en solrik dag planen for en gjeng venner og bekjente. Til tross for at enkelte lider av vannskrekk og har en baby ombord, leker og herjer resten av gjengen. Det tar ikke lang tid før de fleste nyter det blå hav. Som en spøk kaster båtens eier seg over bord og det med den nervøse moren motvillig i armene. Det som skulle være en uskyldig spøk blir raskt en kamp om livet når de finner ut at de ikke har noe mulighet til å ta seg opp i båten igjen, nå som alle befinner seg vannet.  

Denne kan omtales som et «trapped-flick». Du vet en av de filmene hvor en gjeng mennesker må samarbeide fanget i alt fra en skiheis til badstue. La oss kalle Open Water 2 for en sommer-edition av en slik film. Dette er et horror-drama, altså lite blod, men en intens og veldig virkelig skrekk. Den er på mange måter en uggen skrekkfilm. Situasjonen er så tilfeldig og håpløs, de er så nær, men likevel så langt fra og panikken stiger imens kroppstemperaturen synker.

Nok en hyggelig sommerdag med venner som går bitte litt galt…

Karakter: 8/10

All the Boys Love Mandy Lane (2006)

Hight-school elever gjør det de kan best. Det skal festes i et sommerhus og den peneste jenta i klassen er med, alle vil ha henne, men ingen kan få henne. Det å ikke få kloa i Mandy Lane skal derimot vise seg å være det minste problemet denne gjengen må håndtere i løpet av natten, noen der ute håndplukker full ungdom.

All the Boys Love Mandy Lane er en slasher for seg selv. En standar handling med et kreativt utfall, samt en leken stil. Her er alle de gode og gamle karakterer på plass; den sexy,  den uskyldige, den dumme og den smarte. Ikke la deg lure av den velkjente slasher-oppskriften, men forberedt deg på en forkledd slasher som byr på både bikinier, sommerbilder og sjarme!

Karakter: 8/10