Dead by Dawn Festival, DEL 2

Her kommer omsider litt mer fra Dead by Dawn festivalen vi var på. Denne gangen ser vi på to av festivalens morsomste innslag!

Fool’s Day (2013) 
(Cody Blue Snider)

Dette er en kortfilm om en 4.klasse som spiller en uskyldig aprilsnar-spøk på læreren sin. Spøken går fryktelig galt og elevene må skynde seg og skjule alle spor før de blir oppdaget.

Fools-Day-2-600

I frykt for å ødelegge opplevelsen for dere skal jeg ikke si så mye, men at dere vil sitte å måpe innen de første 5 minuttene av filmen er helt sikkert. Hysterisk morsom i samtlige 19 minutter, det er godt gjort. Jeg ler sjeldent så mye i løpet av en langfilm(!) Fool’s Day vant forøvrig publikumsprisen for beste kortfilm, det er altså en morsom, liten sak som absolutt er verdt å få med seg!

Karakter: 8/10

 

Housebound (2014)
(Gerard Johnstone)

Housebound er en sjelden skrekkfilmperle fra New Zealand. Den har en herlig, creepy stemning blandet med fantastisk humor og gode skuespillerprestajoner. Sammen med resten av Dead by Dawn-publikummet storkoste vi oss gjennom hele filmen!

Etter å ha forsøkt å tømme en minibank blir Kylie dømt til å flytte hjem til sin bablende mor og fraværende far, hvor hun ikke har lov til å forlate huset. Hennes mor, Miriam, sliter med å få skikk på Kylie og føler seg stadig kjeftet på og ignorert. At Miriam tror huset deres er hjemsøkt gjør henne bare mer irriterende ovenfor Kylie. En dag opplever Kylie selv noen merkelige ting i huset. De to går sammen og betror seg til Kylies tilsynsoffiser, Amos. Amos, som selv er interessert i det paranormale blir mer enn gjerne med på å avdekke husets hemmeligheter.

housebound-0-800-0-450-crop

Dette var en film vi hadde veldig lite kunnskap om da vi satte oss i kinosalen. Det eneste vi visste var at det skulle være en komedie/skrekkfilm, og med en pint i hånda måtte vi jo da selvfølgelig se denne!

Med Kylie som den smarte, og Miriam og Amos som to delvis tilbakestående karakterer oppstår det jo selvfølgelig en del morsomme situasjoner i denne filmen som garantert vil få deg til å le. Dialogen har også alltid en god one-liner på lur som får øl-spruten til å stå i tv-skjermen (eller i hodet på personen foran deg).

Morgana O’Reilly spiller hovedpersonen Kylie og gjør rollen som rebelsk tenåringsjente perfekt etter min mening. Navnet sier nok ingen noe, men at hun er talentful er det ingen tvil om, og hun vil nok kunne bruke Housebound som sitt springbrett ut i verden. Det samme kan regissør Gerard Johnstone gjøre. Han har på mesterligvis klart å balansere spenning, humor og skrekk uten at det blir for mye og han har også skrivd et smart manus med vittig dialog.

Housebound vant publikumsprisen på Dead by Dawn festivalen og vi skjønner veldig godt hvorfor. Den er nok det beste som har kommet fra New Zealand siden Peter Jackson kom med Braindead tidlig på 90-tallet, uten at det sier altfor mye. Vi gleder oss ihvertfall vilt til å se denne igjen! Den har foreløpig ingen releasedato verken her i Norge eller USA, men vi håper det ikke blir altfor lenge til. Smør dere med tålmodighet folkens og gled dere!

Karakter: 9/10