Bring on 2015!

2014 var ikke et spesielt tilfredstillende år for oss horror-fans. Australia og New Zealand stjal overskriftene med The Babadook, Housebound og What We Do in the Shadows, sammen med vår egen Død Snø 2 . Tre av disse er skrekk-komedier og da sitter vi kun igjen med The Babadook som den eneste rene skrekkfilmen som, etter min mening, er riktig bra. Litt skuffende må vi vel kunne si.

Men, nå er 2015 her og vi har fortsatt troa på skrekkfilmen! Her har vi samlet sammen 10 filmer vi håper vil kunne skille seg ut i året som ligger foran oss. Vi begynner med en film som allerede har nådd kinoene, nemlig:
(plot er tatt fra Imdb)

The Woman in Black 2: Angel of Death

40 years after the first haunting at Eel Marsh House, a group of children under the care of two women, escaping from war-torn London, arrive to the house and become the next target for The Woman in Black. With the help of a fellow soldier, the women and children must fend off the spirit and end her presence once and for all.

Denne filmen har som sagt allerede kommet på kino og folk har ytret sine mening rundt om på nettet. Så langt har den fått en del tyn, men både Empire og Total Film har gitt den respektable 3 av 5. Jeg likte The Woman in Black, så jeg skal uansett se denne oppfølgeren.

Det jeg likte best med den første filmen var settingen og atmosfæren, jeg fikk litt old-school haunted house-vibber. Tidlig 1900-tallet i en liten bortgjemt engelsk landsby, mørkt, tåkete, et stort gammelt herskapshus, pluss massevis av jump-scares. Settingen her håper jeg blir noe av den samme, selv om handlingen utspiller seg 40 år frem i tid. Det er selvsagt nye skuespillere og karakterer, men også ny regissør i Tom Harper.


Filmen hadde norgespremiere 7. januar.

It Follows

For 19-year-old Jay, fall should be about school, boys and weekends out at the lake. But after a seemingly innocent sexual encounter, she finds herself plagued by strange visions and the inescapable sense that someone, or something, is following her. Faced with this burden, Jay and her teenage friends must find a way to escape the horrors that seem to be only a few steps behind.

Med sitt orginale plott virker dette veldig interresant og filmen har til nå fått veldig gode kritikker rundt om. «Nothing short of amazing» og «One of the most striking american horror films in years» er noe av det som er blitt skrevet. Forholdsvis uerfaren regissør og skuespillere fronter filmen, noe som for all del ikke trenger å være negativt. Ellers kan jeg si at traileren, som du kan se under, fikk denne filmen til å virke ganske så creepy og ubehagelig.


Filmen har blitt vist på en lang rekke festivaler helt i fra mai 2014, så den er nok rett rundt hjørnet her til lands på dvd/bluray.

The Green Inferno

A group of student activists travel from New York City to the Amazon to save the rainforest. However, once they arrive in this vast green landscape, they soon discover that they are not alone – and that no good deed goes unpunished.

Denne nevnte jeg på vår liste om 2014 da jeg trodde den skulle bil å få sett da, men den gang ei. Nå ser det ut til at februar er tida for å endelig få sett The Green Inferno, så da må jeg jo ha den med på lista også i år.

Etter min mening har Eli Roth fått et ufortjent stort navn innen skrekksjangeren. Jeg synes kun Cabin Fever er det eneste virkelig gode han har gjort, men likevel tar jeg meg selv i å sperre opp øynene når jeg ser navnet hans på en film. Roth’s inspirasjon til denne filmen kommer fra Cannibal Holocaust (1980) som vi alle vet er en ganske så fæl film. Kanskje det mest interessante med denne filmen er det faktum at Roth og hans menn har brukt en ekte innfødt stamme som kannibalene. Jeg tror dette kan være med på å gi filmen den virkelig ubehagelige fremmedfrykten vi alle «liker». The Green Inferno virker annerledes enn det meste som kommer fra skrekkfilm-fronten om dagen og nå som vi har venta så lenge på den bør den innfri!


I følge imdb blir den utgitt på dvd/bluray 5. februar i Tyskland og 27. mars i UK så da ligger nok også Norge rundt der en plass får vi håpe.

Cooties

A mysterious virus hits an isolated elementary school, transforming the kids into a feral swarm of mass savages. An unlikely hero must lead a motley band of teachers in the fight of their lives.

cootiesDette høres jo bare helt vilt kult ut! Handlingen er som tatt ut fra en Troma-film, som ga oss godbiter som The Toxic Avenger (1984) og Class of Nuke Em High (1986). Regissørene Jonathan Milott og Cary Murnion lager her sin debutfilm og har, tatt i betrakning, fått med seg et kjent cast med blant andre Elijah Wood og Rainn Wilson. Ingen trailer å finne enda, men med en såpass awesome plakat og plot trenger vi heller ingen.

Cooties var ment å komme i 2014, men ble utsatt og nå sies det at den kommer nå i januar i USA. Når den da kommer til Norge er uvisst, men i løpet av året blir det.

Crimson Peak

In the aftermath of a family tragedy, an aspiring author is torn between love for her childhood friend and the temptation of a mysterious outsider. Trying to escape the ghosts of her past, she is swept away to a house that breathes, bleeds…and remembers.

Dette er en film jeg ikke hadde hørt om selv om det er selveste Guillermo del Toro som har regien, en mann jeg har veldig sansen for! Han har her samlet sammen et godt cast bestående av blant andre Charlie Hunnam (Pacific Rim), Jessica Chastain (Mama) og Tom Hiddleston (Only Lovers Left Alive). Crimson Peak er en spøkelseshistorie satt til England og bare dette er nok til å få meg til å glede meg. Når jeg da leser at del Toro har sagt at han var sterkt påvirket av The Haunting (1963) og The Innocents (1961) blir jeg helt nummen i beina! Jeg blir virkelig skuffa om denne ikke innfrir forventningene.


Kinopremiere er foreløpig satt til 16. oktober (som er altfor lenge til!), men det blir isåfall en knall film å se opp mot halloween.

The Final Girls

A young woman grieving the loss of her mother, a famous scream queen from the 1980s, finds herself pulled into the world of her mom’s most famous movie. Reunited, the women must fight off the film’s maniacal killer.

Dette er en horror-komedie og med et slikt plot må jeg si at jeg gleder meg stort! Det har enda ikke verken dukket opp noen trailer eller poster, men vi har et cast med en del yngre skuespillere, blant andre Nina Dobrev fra The Vampire Diaries og Taissa Farmiga fra American Horror Story. Her kan ting skje og jeg håper inderlig de greier å holde seg for gode til å ødelegge en kul ide ved å gjøre dette til et tenåringsdrama. Klarer de det, tror jeg dette kan bli knall. Jeg gleder meg hvertfall mye til denne filmen, men foreløpig kun basert på plottet.


Det er spekulert i at filmen blir utgitt rundt 2-3 kvartal (USA).

Victor Frankenstein

Told from Igor’s perspective, we see the troubled young assistant’s dark origins, his redemptive friendship with the young medical student Viktor Von Frankenstein, and become eyewitnesses to the emergence of how Frankenstein became the man – and the legend – we know today.

Har du sett eller lest Frankenstein, vet du at karakteren Igor er noe for seg selv. Å få en film med Igor i hovedrollen blir en interessant vri på den klassiske historien. På Imdb står filmen oppført som en drama/horror og ifølge en som allerede har sett den (lucky him) ligger fokuset i filmen på forholdet mellom Igor og Viktor. Når du da samtidig kjenner Igors personlighet, har jeg på følelsen at dette kan bli en trist historie.

Dette er regissør Paul McGuigan’s første skrekkfilm, men han har nylig regissert fire episoder av den britiske suksess-serien Sherlock. James McAvoy og Daniel Radcliffe portretterer henholdvis Victor og Igor. Sistnevnte har, etter min mening, klart seg bra i nyere roller selv om det sikkert er vanskelig for mange å ikke fortsatt se han som Harry Potter. Når det kommer til rollen hans i denne filmen håper jeg han bringer litt av Igors intense og rotete væremåte, men basert på dette bildet, virker karakteren Igor å være mer «normal» i denne tolkningen. Uansett, en Frankenstein-historie vil alltid få min oppmerksomhet.

Premieredato i Norge er satt til 2. oktober.

L.A. Slasher

Incensed by the tabloid culture which celebrates it, the L.A. Slasher publicly abducts a series of reality TV stars, while the media and general public in turn begin to question if society is better off without them. A biting, social satire about reality TV and the glorification of people who are famous for simply being famous, «L.A. Slasher» explores why it has become acceptable and even admirable for people to become influential and wealthy based on no merit or talent – purely through notoriety achieved through shameful behavior.

Med et så kult utgangspunkt som plot kan ikke dette bli annet enn underholdende. Hvem har vel ikke reality-«stjerner» de ønsker ikke eksisterte? Ut ifra traileren å bedømme virker L.A. Slasher å være både crazy, morsom, syk og litt rar. Vi har å gjøre med debut-regissør Martin Owen og i hovedrollene har vi en haug med unge jenter klare til å møte sin skaper, en av dem Micha Barton. Det har vært langt mellom slasher-godbitene de siste årene, så jeg håper virkelig denne kan være med på å gjøre noe med det!


Det eneste vi vet for øyeblikket er at den kommer til USA en gang i løpet av 2015.

Krampus

A demon seeks out naughty people to punish them at Christmas time.

Det er ikke mye å finne om Krampus for øyeblikket da den ikke blir å se før i desember, men vi vet ihvertfall at Michael Dougherty er regissør, som er hovedgrunnen til at den havnet på denne lista. Dougherty var mannen som ga oss den fantastiske halloween-flicken Trick ‘r Treat i 2007 (en oppfølger kommer forøvrig til halloween 2016!). Når han da skal til med en julefilm i samme gate, kan jeg ikke annet enn å glede meg! Han har fått med seg Allison Tolman som nettopp ble nominert for en Golden Globe for rollen hennes som den snodige politikvinnen i tv-serien Fargo. Har du ikke sett Trick ‘r Treat anbefaler jeg å gjøre det til årets halloween, da vil du garantert få lyst til å se Krampus til jul.


Dato er satt til 4. desember og jeg håper virkelig at vi får den servert på kino.

Phantasm: Ravager

Foreløpig vet vi kun at dette blir slutten på Phantasm-universet.

Selv har jeg kun sett den første av Phantasm-filmene, men jeg er sikker på at det er mange fans der ute som gleder seg skikkelig til denne. Dette blir den femte i serien og blir også etter alt og dømme den siste. Selv om det er 36 år siden Phantasm kom ut, returner alle skuespillerne i hovedrollene som Reggie, Mike, Jody og Lady in Lavender. I tillegg returnerer også den nå 88 år(!) gamle Angus Scrimm som The Tall Man. Dette vil absolutt gjøre fansen fornøyd! Don Coscarelli derimot, som har regissert alle de fire foregående filmene vil ikke det denne gangen, men helt borte er han ikke. Han er nemlig produsent, har skrevet historien og han har skrevet manuset sammen med regissør David Hartman, så at Coscarelli vil sette sitt preg på avslutningen på sitt eget Phantasm-univers er det ingen tvil om!


Det har ikke blitt annonsert noen releasedato for Phantasm: Ravager enda, så det blir nok ikke med det første. Vi får hvertfall håpe for fansen sin del at det blir i 2015.