Sliced and Diced: TerrorVision (1986)

o_TERROR_VISIONRegissør: Ted Nicolaou
Manus: Ted Nicolaou
Skuespillere: Diane Franklin, Mary Woronov, Gerrit Graham
Land: USA

En familie lever det glade liv bare eiere av satellitt-TV kan! Mor og far er er swingers, bestefar er en voldskåt krigsveteran, søster er hardbarka punker med en kjæreste ved navn OD og lille Sherman, vår hovedskuespiller, er en tilsynelatende normal gutt som får hendene fulle når han tvinges til å beskytte sin helsprø familie mot TV-monster/aliens!

People of Earth, your planet is about to be destroyed… We’re terribly sorry for the inconvenience.

Jepp dette er en slik type film, en av de derre «så dårlig – at det er bra». Vi er alle klar over den fakta at TV ikke er bra for deg, med sex, MTV og horror kan du få både firkantede øyne og en helsprø fantasi, kanskje ender du til og med opp som en kaldblodig morder. Denne fakta er noe denne amerikanske familien får rett hjem i stuen og det til vår underholdning.

La oss få en ting klart; dette er trash, ekte b-kvalitet, det er derfor rettferdig å bedømme filmen etter trash-skala. Av en god b-film forventer jeg tørr humor, overdrivelser og galskap, men skal en film virkelig kapre mitt b-hjerte så smør på et tykt lagt med halvhjerta sosialkommentarer. Filmer som They Live (John Carpenter, 1988), The Stuff (Larry Cohen 1985) og Starship Troopers (Paul Verhoeven, 1997) er glanseksempler, så Nicolaous helsprø kommentar til MTV-generasjonen når kanskje ikke helt opp til disse guttas nivå, men har likevel et glimt i (et slimete) øye.

787ae9ec9023a82f5aa7e4c1a64f73cb_M

Med helsprø karakterer i hendene på under gjennomsnittlige gode skuespillere ligger alt til rette for åtti underholdende minutter, det hele blir enda bedre (verre) når lyddesignen består av et lydarkiv jeg kunne lastet ned på LimeWire i mine yngre dager. Det er smurt godt på med cheesy effekter og et fantastisk monster som kan minne om en stor happy-go-lucky critter.

Jeg må ærlig innrømme jeg savner krampetrekningene, for TerrorVision er morsom, men litt treg og latterkrampen må vente til fordel for merkelige og svevende sekvenser. Jeg koste meg likevel med kleine one-liners levert av et fargeriktig karaktergalleri, jeg DIGGER bestefar!

La oss tale litt mer om TV,  Nicolaou har nemlig stålkontroll over referanser og budskap. Det er ikke usannsynlig at om monster skulle funnet veien til jorden ville det vært via nettopp TV’en og vi ville nok neppe oppdaget det med det første, da det ville ha fremstått som nok en dårlig monsterfilm. TerrorVision kliner til med et pupper og snikreklame, kanskje er det for å understreke tematikken; TV-invasjon, men ironisk nok misstenker jeg at Mr. Dollar står bak!

37f2cd_hmpf1

Det er filmer som dette som skiller sjangerfansen, TerrorVision vil for mange være en ting; crap, men for dere som kan underholdes av herlig møkk, så er dette filmen for dere. Med sitt noe somlete oppsett og utelatt humor når den ikke opp til Troma status, men leverer likevel med en god dose forbrukersamfunn-hån, samt underholder en lært filmnerd!

Husk TV dreper!

Sic Bo  How to Play