31 Days of Halloween – Dag 12: Turbo Kid (2015)

Vi visste ikke helt hva vi gikk til når vi skulle se Turbo Kid. Ut ifra tittelen og coveret å dømme kunne det virke som en ren barnefilm, men så har den 18-års aldersgrense. Vi var spente!

I en post-apokalyptisk ødemark møter vi en foreldreløs gutt besatt av tegneserier. Han bruker dagene sine på en BMX-sykkel på leting etter verdifulle gjenstander han kan bruke i byttehandel. En dag treffer han en mystisk jente ved navn Apple. Da Apple blir fanget av den onde Zeus, må gutten trå inn i rollen som sin favoritt superhelt og bekjempe Zeus og hans maskerte hjelpere.

Turbo Kid er kanskje ikke bare en horrorfilm, men den har helt klart innslag som kunne vært tatt rett ut fra en. Heftige slåsscener gir oss blodsprut ala Evil Dead og det hele blir en god miks av barnefilm, action og horror. På grunn av filmens generelle uttrykk og stil blir vi like overrasket hver gang vi får servert et stykke mennneskekropp. Sammen med herlig 80-talls nostalgi er denne velfungerende miksen av sjangere som er filmens sterkeste side. Regissørene har helt klart en forkjærlighet til 80-talls action og sci-fi. Retro-stilen føles ikke overfladisk, som i enkelte andre filmer, men nøye og godt gjennomført i både musikk og bilde. Turbo Kid klarer til og med å fortelle en fin kjærlighetshistorie med masse humor.

turbo kid

De tre regissørene François Simard, Anouk Whissell og Yoann-Karl Whissell lagde i 2011 kortfilmen T Is for Turbo som Turbo Kid er basert på. Denne ble blant annet vist på skrekkfilmfestivalen Ramaskrik. Du kan se kortfilmen her og få en smakebit på hva du kan vente deg av spillefilmen. Skuespillerne er selvsagt blitt byttet ut og det er en fin gjeng som entrer ødemarka i Turbo Kid. Bortsett fra Michael Ironside er det et relativt ukjent cast der Laurence Leboeuf er den som skiller seg mest ut. Hun er perfekt i rollen som den overentusiastiske og hyperaktive Apple. Hun er et sjarmtroll uten like og det er umulig å ikke bli glad i henne.

Vi har et softspot for post-apokalyptiske settinger og som kjent horrorsjangeren. Når vi får dette krysset med nostalgisk action og sci-fi skal mye være galt om vi ikke liker det. Heldigvis var mye gjort riktig og det riktig bra. Turbo Kid er en herlig morsom og koselig film som til tider tar helt av og er ikke alltid like koselig, men vi storkoste oss gjennom det hele og gleder oss allerede stort til å se den igjen.

(Turbo Kid blir forøvrig vist på årets Ramaskrik-festival både i morgen torsdag 15. og lørdag 17.!)

Karakter: 9/10