Skrekknummer fra Z filmtidsskrift!

z-logomindreFørste nummer ut i år fra Z filmtidsskrift er intet annet enn et dypdykk inn i en horribel verden, et nummer fylt til randen med dyptpløyende artikler om uhyggelig film. I magasinet finner du syv artikler, alle viet til ulike aspekter ved en håndfull skrekkfilmer.

Z publiserer sine magasin hovedsakelig i papirform og hvert nummer har en temaredaktører. Vi som digger skrekk har Helene Aalborg (som også skrev teksten om selveste Wes Craven) å takke for å ha satt sammen et bloddryppende nummer! Grim Film anser dette som et stort steg i riktig retning for skrekkfilm sitt omdømme. Nummeret er nemlig ikke bare sabla underholdende lesning, men også et seriøst og rettferdig blikk på grim, ekkel og uhyggelig film.

12787091_10153924106310420_1669201134_o

Jeg har selv bidratt med teksten Norsk skrekkfilm og jakten på varemerket, men også Christin Wethal Sandnes som administrerer bloggen Ekkelt her på Montages, har bidratt med en god (og nokså vittig) tekst om den populære undersjangeren found footage. Så vi fryktløse kvinnfolk fra montages-bloggene fikk altså begge tilføye litt guffe, og det er moro! Redaksjonsmedlem her i Montages Thor Joachim Haga har også bidratt med et ytterst innsiktsfullt blikk på musikken i alles favoritt Alien.

Uavhengig av min egen tekst anbefaler jeg på det sterkeste å få fatt på dette nummeret, for regner jo med at dette er midt i blinken for våre lesere!

Her er artiklene og link til utdrag publisert av Z. 

Den siste jenta og det fryktelige stedet – Norsk slasherfilm (Christer Bakke Andresen)

Wes Craven – Skrekkfilmens motvillige mester (Helene Aalborg)

Hva fanden(e) feiler det Warner Bros? Ken Russels The Devils (Dave King)

Musikk for monstere –  filmmusikalsk ekstra-narrativitet i Alien (Thor Joachim Haga)

Prosjektet Blair Witch og found footage-skrekkfilmen (Christin Wethal Sandnes)

Norsk skrekkfilm og jakten på varemerket (Meg)

I et speil, under et glasstak – speilmotivet i Candyman (Atli Bjarnason)