La oss anmelde Filmpolitiet!

Grim Film er i full gang med et spennende samarbeid med nettsiden Karakterblikk. Resultatet er så langt artiklene Ensomhetens arr, en analyse av spøkelseshistorien The Awakening, og En roadtrip fylt med farekomplekseren dyptgående tilnærming av populærserien Supernatural. 

spotlight-movie-768x493

Grim Film har enda ikke preget Karakterblikk med blod, gørr eller gjenferd, men igår ble mitt innlegg La oss anmelde Filmpolitiet publisert. Innlegget er min kommentar i debatten om en meningsfull filmkritikk.

Tro det heller ei, men min filminteresse strekker seg lenger enn skrekkfilmens univers, ihvertfall litt. Filmkritikk og grunnlaget for meningsfull samtale om film er avgjørende for filmkulturens fremtid. For at film, også sjangerfilmen, skal kunne utvikles må det eksistere en dialog mellom skapere og kunnskapsrike kritikere.

Ukritisk og overfladisk filmkritikk gir ikke rom for variert filmsmak blant tilskuere, og strammer rammene for en utforskende filmutvikling. Dette ligger jo tett til mitt sjangerhjerte. Det er likevel ikke utfrysningen av den uavhengige skrekkfilmen mitt innlegg i Karakterblikk handler om, men om aktøren som vi virkelig burde forvente en meningsfull filmkritikk fra, nemlig NRKs Filmpolitiet.